11. NEDELJA MED LETOM

SREMEMBA !!!!!
Zaradi vremena smo spremenili uro odhoda na Sveto Goro. Dobimo se v petek 0b 20.00 na Vojskem na križišču »Pri Kolu«

Oznanila

 

Mašni nameni

 

 

ŽETEV JE VELIKA……

Jezus je svojim učencem naročil, naj nadaljujejo njegovo delo. Ta poziv pa se ne tiče le duhovnikov, ampak vseh vernikov, saj 2. vatikanski koncil poudarja, da smo po krstu vsi deležni splošnega duhovništva. Zato je prav, da vsi prisluhnemo Jezusovim besedam.
Jezusu so se ljudje zasmilili, saj so bili kot ovce brez pastirja. Kakor Jezus ni bi ravnodušen do ljudi, tako tudi nam ne sme biti vseeno, kaj se dogaja okrog nas. Ljudem moramo pomagati, da bi našli oporo v Bogu, kot jo mi najdemo.
Še več. Skrbeti moramo, da bi tudi mi bili ljudem v stiski v pomoč, da bi občutili našo ljubezen. Verovati v Kristusa, ne pomeni le osebni odnos do Boga, ki mi dovoljuje, da se zavlečem med svoje štiri stene po načelu: “Vsak za sebe, Bog pa za vse.” Verovati ne pomeni, da sem le vsako nedeljo pri sveti maši, še manj pa neko zasebno zavarovanje. Verovati v Kristusa pomeni, skrbeti za ljudi okrog sebe iz ljubezni do Boga.
“Žetev je velika, delavcev pa malo. Prosite torej Gospoda žetve, da pošlje delavcev na svojo žetev.” Kar pomeni, da bo naše delo za dobro človeštva imelo uspeh, če bomo zaupali v Boga.
Ne samo človeška pamet, moč in sposobnost, pač pa Božja moč, rodi uspehe. Zato moramo moliti. Vera ne pomeni, da se za blagor človeštva vržemo zdaj v to, zdaj v ono, ampak da zaupamo v Božjo moč, zanjo molimo in po njej živimo. In kaj je najvažnejše pri oznanjevanju? Tako govoriti in delati, kakor je On govori in delal. Ne gre za dovršeno tehnično organiziranje, ampak za vidno Božjo prisotnost. Verovati pomeni omogočiti ljudem, da čutijo Božjo prisotnost. Iz našega delovanja, govorjenja in drž morajo ljudje spoznati, da je Božja ljubezen močnejša od sovraštva in smrti. Naše besede in dejanja morajo postati prozorna za Božjo ljubezen.
Krščanstvo ni ideologija, ampak način življenja. Božja Beseda, ki daje človeku usmeritev v življenju, se ga ne bo dotaknila, če jo bo srečal kot mrtvo črko. Le če je Božja Beseda udejanjena v kristjanovem življenju, ima odrešujoč učinek na utrujenega in izmučenega sodobnika. To pa hkrati pomeni, da se moramo vedno znova spreobračati in vračati v Očetovo hišo. Kako drugače bi bilo moje življenje, če bi se zares zavedal, da me Bog neizmerno ljubi?

OZNANILA

 • Danes, v nedeljo bo v Sp. Idriji ob 9h sv. maša in po njej procesija. Procesijo spremljamo v molitvi in tišini, kar je izraz naše vere v Jezusa v Najsvetejšem zakramentu!
 • Danes, v nedeljo bo v Ledinah ob 13h srečanje in piknik za zakonski skupini.
 • V četrtek bodo v Sp. Idriji ob 20h skupne vaje za mešani pevski zbor.
 • V četrtek bo v Ledinah po sv. maši srečanje ŽPS in ŽGS.
 • V petek bo v Sp. Idriji po sv. maši srečanje za animatorje in vaje za Mlpz.
 • V soboto na praznik rojstva Janeza Krstnika bomo peš poromali na Sv. Goro. Odhod bo ob 4h na Vojskem na križišču »Pri Kolu«. Na poti nas bosta spremljala avtomobila. Vse župljane, še posebej mlade in zakonce vabim, da se podate na to romarsko pot za Gabriela in nove duhovne poklice. Ob 478-letnica prikazanja Matere Božje Uršuli Ferligoj bo ob 20h slovesna sv. maša, ki jo bo daroval škof dr. Anton Stres. Po sv. maši bo procesija z Milostno podobo in lučkami. Organiziran bo avtobusni prevoz. Odhod avtobusa bo ob 13.30 iz Led. Razpotja in ob 14h iz Sp. Idrije. Prijave sprejemata ga. Mateja Kavčič na gsm 041 390 983 in ga. Rozina Kutin na gsm 041 263 763. Korajža velja! Vabljeni.
 • V nedeljo bodo veroučenci v Sp. Idriji po sv. maši prejeli spričevala, animatorji pa predstavili program letošnjega Oratorija.
 • Od 26. do 28.6. bo v Ledinah tridnevnica ob pripravi na novo mašo. Vsak dan bo uro pred sv. mašo adoracija in molitev za nove duhovne poklice, duhovnik (Franc Kavčič, Rafko Klemenčič, p. Tine) pa bo na razpolago za sv. spoved. Vabljeni, da se vsi župljani udeležimo te duhovne priprave na novo mašo.
 • V četrtek, 29.6. bo na Sv. Gori ob 17h posvečen v duhovnika Gabriel Kavčič. Organiziran bo avtobusni prevoz. Prijave sprejemata Rozina Kutin in Mateja Kavčič.
 • Ob pripravi na novo mašo v Ledinah naprošamo vse gospodinje iz obeh župnij, da bi spekle sladke dobrote. Za dodatne informacije se obrnite na ga. Matejo Kavčič.
 • Od 10. – 15.7. se bomo s strežniki, pevci in mavričarji iz obeh župnij odpravili na počitnice v Strunjan. Sprejemamo prijave!
 • Iz Medjugorja je priromal kip KRALJICE MIRU z namenom, da bo obiskal vsako družino, vsako srce. Kip Medjugorske Marije bo začel svojo pot romanja po Ledinah. Pri vsaki hiši naj bi ostal en dan. Priložena bo spominska knjiga. Povabljeni, da se cela družina zbere pri molitvi, se zahvali za vse prejeto, tudi za “našega” diakona Gabrijela.
2017-06-21T17:11:55+00:00